Kadunk kommunikationsbyrå och Vy Tåg AB har inlett ett långsiktigt samarbete för att inspirera fler att ta tåget till Norrland på semestern och i tjänsten. Samarbetet kommer dra igång ordentligt inför att Vy tar över nattågstrafiken mellan Stockholm och Luleå / Narvik den 13 december. Till sin hjälp har de Kadunks Tågsemestercommunity med över 100 000 svenskar som vill resa hållbart med tåg.

Kadunk sätter nya resmål på tågkartan

För Kadunk är detta långsiktiga samarbete ett kvitto på att deras unika kommunikationskoncept fungerar.

Vy är ett nytänkande företag och nu ser vi fram emot att tillsammans med Vy och i dialog med vårt community utveckla resandet norrut säger Susanna Elfors, medgrundare Kadunk.

Härnäst planerar Kadunk att bygga en helt ny portal för tågaktörer och destinationer i Sverige och Europa. Vi kommer att göra en storsatsning på norra Sverige under våren och sedan går vi vidare och inspirerar till resor i hela Europa.

– Vi ser oss som ett lok för ett mer hållbart resande och nu hoppas vi att fler tågaktörer och destinationer vill vara med på denna resa säger Andreas Sidkvist, medgrundare Kadunk.

Rekordstort intresse för tågresor före coronan, nu behöver många tänka om

Mellan augusti 2017 och 2019 tredubblades försäljningen av Interrailkort på två år och försäljning av tågbiljetter hos SJ ökade med 32 % under juni-augusti 2019 jämfört med året innan. Intresset att resa med tåg på semestern bland svenskar var innan Coronapandemin rekordstort. Nu under Coronpandemin behöver många destinationer tänka om för att locka nya målgrupper. Tillsammans satsar nu Vy och Kadunk för att få fler aktörer och resenärer med på banan mot ett mer klimatsmart resande norrut.

– Vy har stort fokus på turism när vi jobbar med nattågen. Dels genom att samarbeta med destinationerna och dels genom att vara en del av besökarens upplevelse redan på tåget. Det blir en spännande resa för oss och Kadunk att tillsammans sätta Norrland på semesterkartan, säger Stefan Linder, Vy Tågs affärschef för nattågstrafiken.

Genom att samarbeta uppstår nya möjligheter.

– Samarbetet med Kadunk och deras community är en kraftkälla för att skapa intresse för svemester i norra Sverige. Tågsemestergruppens samlade klokskap ger oss dessutom möjlighet att provtrycka nya tankar, idéer och koncept, säger Marie Torneus, Marknadschef Vy Tåg AB.

Om Vy

Vy Tåg agerar på den svenska järnvägsmarknaden med omkring 700 anställda och fem trafikuppdrag: Norrtåg, Värmlandstrafik, X-trafik, Krösatågen och från december 2020 även nattågstrafiken Stockholm-Luleå/Narvik. Vy Tåg ingår i den nordiska transportkoncernen Vygruppen.

Om Kadunk

Kadunk startades 2019 av Andreas Sidkvist och Susanna Elfors som båda är entreprenörer och kommunikatörer med hållbarhetsfokus. Med kommunikationsbyrån Kadunk kopplar de samman över 100 000 svenskar som vill semestra hållbart, med besöksmål som går att ta sig till med tåg.

Kontakt Kadunk

Andreas Sidkvist, 070 756 63 03

E-post: hej@tagsemester.nu

Pressbilder Kadunk

https://www.tagsemester.nu/pressbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *