– Det senaste året har engagemanget exploderat, säger Andreas Sidkvist som tillsammans med Susanna Elfors administrerar den populära Tågsemestergruppen på Facebook.

– Jag startade gruppen år 2014 för att jag ville bidra till att fler reser hållbart med tåg, säger Susanna Elfors.

Dagligen vittnar gruppens medlemmar om hur de har inspirerats till att välja tåget istället för flyget på semestern och i tjänsten. Det visar även biljettförsäljningen av till exempel Interrailkort, som ökade med 60 % förra året.

Det stora intresset för tågsemester och tågresor har fått Andreas Sidkvist och Susanna Elfors att växla upp.

– Vi är båda miljöentreprenörer som har jobbat med hållbarhet länge, nu ser vi en verklig möjlighet att förändra människors resvanor, säger Andreas Sidkvist som är utbildad process- och projektledare inom hållbarhetsområdet sedan 10 år tillbaka.

– Ja, här finns verkligen en stor potential att göra tågsemester och tågresor till något lustfyllt, säger Susanna Elfors som också är miljöentreprenör men har en bakgrund som forskare inom stadsplanering och miljö på KTH.

Tillsammans har de startat upp Tågsemester.nu där de kommer att erbjuda tågcharter och andra gruppresor på räls för privatpersoner och företag. De ska också erbjuda möjlighet att enkelt boka tågresor samt på olika sätt inspirera till tågsemestrar.

Redan den 30 mars lanserar de Sveriges (och kanske världens) första Tågsemesterträff för alla som vill resa med tåg på semestern. Där kommer meteorologen Helen Tronstad och andra resenärer att berätta om sina resor med tåg. Det blir också politisk debatt, föredrag och möjlighet att träffa tågoperatörer, destinationer och andra aktörer.

På plats kommer bland andra Naturskyddsföreningen, Svenska Turistföreningen, Inlandsbanan, Destination Vatnahalsen, Snälltåget, Fackförbundet Vision, Camino, Europarunt.se och Reseförlaget vara.

Träffen äger rum i bankettsalen på Clarion Hotel Stockholm som rymmer 500 personer.

Hittills har 450 biljetter sålts och över 8 000 personer har anmält intresse genom Facebookeventet.

Mer om Tågsemesterträffen

Här finns biljetter att köpa: https://www.tagsemester.nu/events/tagsemestertraffen

PARTNERS

Frågor

För frågor kontakta Andreas Sidkvist eller Susanna Elfors på hej@tagsemester.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *